Strada Mântuleasa datează de la începutul secolului al XVIII-lea, astăzi însă Biserica Mântuleasa este singurul monument păstrat din acele timpuri. În perioada comunistă, fosta Mahala Mântuleasa trebuia să dispară pentru a fi înlocuită de blocuri. În ciuda planurilor, strada Mântuleasa a supravieţuit.
Tezaurul fostei bănci Marmorosch-Blank, seiful unde se află casetele de valori originale (construite din alamă masivă), a fost restaurat în detaliu și transformat într-un bar absolut impresionant.
Pentru doamne, pantofii, în ultimii ani de ceaușism au reprezentat un cumul de mari eforturi. Există și acum urme ale acestora în București. În centru capitalei există cel puțin un drum care poate fi denumit al pantofilor. Este vorba de cel dintre Piața Rosetti și b-dul Pache Protopopescu. Chiar și fără istoria lor, magazinele mici, la parterul și demisolul unor superbe blocuri, din păcate unele dintre ele decrepite, amintesc încă de Micul Paris.
Deși cuvântul șmecher este asociat de multe ori cu Bucureștiul, el își are originea într-un cuvânt săsesc, pocit apoi de olteni. Face referire la o persoană, expert chiar, ce nu poate fi păcălit, cu un gust rafinat în special în materie de vinuri.
Mița Biciclista a iubit viața luxoasă și a trăit din plin, întreținându-se cu dragoste. A împins constant limitele perioadei istorice în care a viețuit, demonstrând astfel cum un spirit ambițios și rebel își poate pune amprenta asupra societății pentru eternitate.
La construcția Casei Poporului, peste 200 de arhitecți principali, aproximativ 20.000 de muncitori, 5.000 de soldați și alte câteva mii de "voluntari" au lucrat timp de 7 ani neîntrerupt. Ne-au lăsat moștenire un monument încă neterminat care se mândrește astăzi ca find a doua cea mai mare clădire administrativă din lume după cea a Pentagonului American.
Palatul Bragadiru reprezintă, până în ziua de astăzi, simbolul și importanța implicării sociale a clasei de sus. Este o dovadă a faptului că la baza societății românești a stat și mai poate sta bunul simț, iar afacerile care construiesc valoare pentru angajați pot fi unele dintre cele mai prospere și mai longevive.
Probabil nu există alt monument în București care să aibă mai multă relevanță pentru originea orașului. Din fericire, Biserica lui Bucur Ciobanul nu doar că încă există, dar poate fi vizitată chiar și astăzi, iar ăsta este un imens privilegiu.
La pas pe Calea Victoriei alături de domnul Aristotel Bunescu. Acest text te va ajuta să (re)descoperi unul din cele mai vechi și mai importante bulevarde din istoria României Moderne și a Bucureștiului, bucurându-te de imagini și de scurte povești despre evoluția lucrurilor în timp.
Istoria primei statui a lui IL Caragiale - geniul dramaturgiei românești, dovedește cât de absurdă poate fi uneori societatea și reprezintă în continuare un reper al puternicei influențe a regimului politic asupra vieții.
Începând în copilărie ca ucenic în producția de rachiu, Dumitru Marinescu Bragadiru a demonstrat că Bucureștiul a fost cândva orașul tuturor posibilităților. Povestea Fabricii Bragadiru (ulterior Rahova), aflată astăzi în ruină, are la bază ambițiile tânărului vizionar care a înțeles că în sudul țării, oamenii preferă berea.
A trecut ceva timp de când viața și ritmul nostru cotidian au fost drastic schimbate, iar majoritatea dintre noi suntem încă nevoiți să stăm în casă. Chiar dacă nu mai alergăm după indicii prin oraș, putem în schimb să vânăm online noi experiențe. Știm că o escapadă online nu va fi niciodată la fel […]
City Hunt îți prezintă Quarantine Hunt! Un traseu de apartament, ușor de adaptat la orice spațiu Știm că universul nostru, al tuturor, a devenit mai mic zilele astea și că trebuie să încapă în doar câteva camere. Dar asta nu înseamnă că nu pot să încapă în ele și curiozitatea, joaca și pofta de a […]