Blog

CityHunt pentru copii

Ne face plăcere să vă anunțăm că marcăm luna iunie, luna copiilor, cu un nou tip de experiență CityHunt prin care dorim să organizăm prima vânătoare de comori urbane dedicată și concepută special pentru cei mici. Primul evenimentul va avea loc sambătă, 16 iunie, în interiorul Parcului Herăstrău/Regele Mihai I.

Inițiativa noastră de a lansa un traseu pentru copii vine pe fondul unor experiențe foarte faine și reușite pe care le-am avut atunci când am organizat evenimente private pentru copii. Ultimul eveniment a avut loc în luna martie, cu ocazia zilei de naștere a lui Petru. Băiatul de 9 ani, împreună cu părinții acestuia, au ales să sărbătorească într-un mod special, printr-o vânătoare de comori urbane marca CityHunt, alături de prietenii lor.

Gașca de copii împreună cu câțiva părinți s-au bucurat timp de trei ore de traseul CityHunt din zona Centrului Vechi și s-au întrecut în cursa de identificare a indiciilor și rezolvare a provocărilor. Atât copiii, cât și părinții s-au distrat de minune căutând și identificând obiectivele de pe hartă, dar mai ales rezolvând diferite task-uri menite să stârnească amuzamentul, dar și munca în echipă.
Echipele mixte copii-adulți au trecut prin experiențe indeite. Au făcut poze cu animale, au avut grijă de un ou fragil pe toată durata jocului și s-au întrecut într-o cursă cu o portocală, fără a se folosi de mâini. La final, am acordat premii câștigătorilor și am făcut multe poze pentru a marca acest eveniment, în urma căruia am constat că CityHunt este o activitate la fel de îndrăgită și primită cu mult entuziasm și de către copii.

Așadar, pentru evenimentul din data de 1 iunie, am pregătit un șir de indicii misterioase și provocări distractive prin care cei mici să-și antreneze spiritul de observație și munca în echipă, dar totodată să se bucure de ziua lor într-un mod inedit. Dificultatea și lungimea traseului sunt potrivite pentru copiii cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani, iar participarea adulților alături de cei mici în echipe este opțională, întrucât am configurat traseul și zona de joc astfel încât să fie ferite de mașini sau alte pericole.

Concluzionând, putem spune că CityHunt nu reprezintă o modalitate ideală și distractivă de petrecere a timpului liber doar pentru adulți, ci și pentru copii, căci dorința de a rezolva mistere și de a duce la bun sfârșit o provocare poate fi trăită mult mai intens de către cei mici.

Astfel, începând cu 16 iunie, te așteptăm alături de copilul sau copiii tăi să ne bucurăm împreună de o vânătoare urbană plină de adrenalină și mister în parcul Herăstrău/Regele Mihai I.

Bucurestiul cu alti ochi

Cu toții când ne gândim la București, ne vine în minte probabil imaginea unui oraș aglomerat, cu clădiri șterse și străzi monotone. În realitate, lucrurile nu stau chiar așa, iar una dintre modalitățile prin care te poți convinge că Bucureștiul este un oraș care îți poate oferi și peisaje urbane uimitoare, străzi cochete, dar și clădiri cu o arhitectură interesantă este experiența CityHunt.

Conceptul CityHunt propune redescoperirea Bucureștiului dintr-o altă perspectivă, una plăcută, antrenantă și învăluită în mister. Asemănându-se foarte mult cu ideea de escape room, doar că are loc în aer liber, în oraș, CityHunt este un joc de echipă în care activitățile principale constau în găsirea diferitor indicii foto, rezolvarea unor task-uri amuzante sau ghicitori legate de personaje importante din cultura ori istoria României.

Jocul are în prezent șapte zone de desfășurare a vânătorii de comori, astfel că la fiecare ediție harta se schimbă prin rotație. Zonele în care poți să descoperi orașul sub o altă lumină sunt Romană-Universitate, Centrul Vechi, Calea Victoriei și Dorobanți-Aviatorilor, Cotroceni, Obor și Herăstrău.

Una dintre cele mai inedite experiențe CityHunt a avut loc în zona Centrul Vechi într-o zi în care norii s-au strâns pe cer și ploaia a început să stropească intens. Deși aveau hainele ude, toate echipele au rămas în concurs, bucurându-se de o senzație care aducea aminte de copilărie: joaca în ploaie.

Alături de echipa din care am făcut parte, am primit o hartă cu punctele cheie de pe traseu în care urma să găsim indicii, am rezolvat joculețul de gândire pentru a putea pleca în cursă, iar apoi m-am bucurat de ploaia caldă de vară și de oamenii faini cu care am făcut echipă. Rând pe rând am analizat indiciile de pe hartă și am descoperit obiectivele, am rezolvat provocări inedite și amuzante, iar pe parcursului jocului am avut și un check-point în care am fost nevoiți să îndeplinim o provocare de echipă.

Super fain mi s-a părut că CityHunt nu propune doar urmărirea unei hărți cu indicii, ci și activități care presupun socializarea, într-un mod plăcut și amuzant, cu cei din jur. Astfel pentru obținerea altor puncte bonus, am fost nevoiți să cerem ajutorul trecătorilor pe stradă ca să îndeplinim diferite task-uri, precum realizarea unei poze cu persoane necunoscute care au mustață, aducerea unui ou fiert la finish sau organizarea unui joc de fotbal cu persoane străine. Și pentru că afară ploua, a făcut din această experiență una și mai demnă de ținut minte, căci nu mereu ai ocazia să-ți aduci aminte de copilăria fără griji în care te jucai cu prietenii în stradă chiar dacă ploaia începea. Pot spune că ploaia a reprezentat un factor și mai motivant pentru a termina și câștiga întrecerea, deoarece adrenalina îți crește, iar senzația este una de pură libertate și evadare din stresul cotidian. Este o stare mai bine simțită decât descrisă.

Și să nu uit, toată distracția se termină tot cu distracție. La finalul concursului, toți participanții rămân la o bere sau un suc se fac multe poze și organizatorii ofera premii echipei care au strâns cele mai multe puncte.

Având o durată de desfășurare de 3-4 ore și fiind gândit în așa fel încât să poți parcurge traseul hărții de concurs pe jos, CityHunt te ajută să cunoști și să privești cu alți ochi orașul, fie că e soare ori că plouă, să te relaxezi într-o după-amiază fâcând puțină mișcare și să cunoști oameni noi cu care de ce nu, să rămâi prieten.

Teambuilding la vanatoare…de comori urbane.

De fiecare data când ne gândim la ideea de teambuilding, probabil că tuturor ne vine în mintea imaginea unui grup de angajați trimiși de la firmă într-un fel de excursie în cadru natural, la munte ori la mare, unde angajații să se relaxeze și să ia parte la activități de grup în care să socializeze și să se cunoască mai bine. Toate acestea pentru ca relațiile de muncă și coeziunea dintre angajați să crească și implicit și performanțele firmelor să înregistreze un trend ascendent.

Nimic mai adevărat, doar că din punctul nostru de vedere, ideea de teambuilding poate fi văzută și aplicată și dintr-o altă perspectivă. Cu alte cuvinte, din perspectiva unei vânători de comori în oraș implementată în cadrul conceptului CityHunt.

Ideea acestui concept propune redescoperirea Bucureștiului dintr-o altă perspectivă, una plăcută, antrenantă și învăluită în mister. Asemănându-se foarte mult cu ideea de escape room, doar că are loc în aer liber, în oraș, CityHunt este un joc de echipă în care activitățile principale sunt găsirea diferitor indicii în oraș, rezolvarea  unor task-uri  amuzante sau ghicitori legate de personaje importante din cultura sau istoria României.

Acest tip de eveniment este unul care se aplică foarte bine și în cazul firmelor care doresc să ofere angajaților un moment de relaxare și o oportunitate de a întări atât relațiile personale, cât și pe cele profesionale dintre aceștia. Fiind vorba despre un joc care se bazează pe munca în echipă, CityHunt reprezintă una dintre alegerile potrivite în contextul în care se dorește reîntărirea relațiilor dintr-un grup de persoane.

În luna iulie, compania de telecomunicații Camusat a ales să-și premieze angajații veniți într-un schimb de experiență în București cu participarea la un eveniment CItyHunt. Evenimentul s-a desfășurat pe durata a 4-5 ore, numărul de persoane participante fiind de aproximativ 60 de persoane, împărțite în echipe de 5 oameni.

Zona de desfășurare aleasă pentru cei de la Camusat, fiind vorba de persoane străine, a fost zona Centrului Vechi, zonă cu o deosebită încărcătură istorică și o arhitectură admirabilă. Echipele Camusat au străbătut toată harta jocului, căutând comorile ascunse sub forma fotografiilor reprezentate în fiecare hartă. De asemenea, fiecare echipă a îndeplinit sarcini amuzante, dar care totodată,  stimulează munca și gândirea în echipă, cu alte cuvinte acțiuni vizate în orice teambuilding. Notabil este că pe toata durata evenimentului, echipele concurente au fost filmate și fotografiate pentru a rămâne cu amintiri de neuitat pe care să le ia cu ei la birou, astfel ca această activitate să le rămână o amintire vie la locul de muncă.

Un câștig în plus la această modalitate de teambuilding constă în faptul că participanții CityHunt au avut ocazia de a afla informații care țin de istoria și cultura Bucureștiului și de asemenea, de a admira clădirile boeme din Centrul Vechi care i-au plasat într-o atmosferă plăcută și relaxantă.

La finalul evenimentului, toți angajații Camusat s-au întâlnit la un restaurant-bar în Centru Vechi unde li s-a adus la cunoștință clasamentul punctelor adunate în joc și s-au simțit bine schimbând impresii despre această altfel de idee de teambuilding.

Concluzionând, putem spune că CityHunt este un tip de eveniment fezabil atât grupurilor de prieteni care vor să petreacă timp de calitate împreună, cât și echipelor de angajați din cadrul marilor companii care vor să-și întarească relațiile interpersonale, încrederea reciprocă, dar și randamentul muncii în echipă.