Strada Maria Rosetti, statuia și absurdul lui Caragiale

Istoria primei statui a lui IL Caragiale - geniul dramaturgiei românești, dovedește cât de absurdă poate fi uneori societatea și reprezintă în continuare un reper al puternicei influențe a regimului politic asupra vieții.

Fabrica de bere Bragadiru

Începând în copilărie ca ucenic în producția de rachiu, Dumitru Marinescu Bragadiru a demonstrat că Bucureștiul a fost cândva orașul tuturor posibilităților. Povestea Fabricii Bragadiru (ulterior Rahova), aflată astăzi în ruină, are la bază ambițiile tânărului vizionar care a înțeles că în sudul țării, oamenii preferă berea.

Viziteaza gratuit/online Muzee si Galerii de arta din intreaga lume

A trecut ceva timp de când viața și ritmul nostru cotidian au fost drastic schimbate, iar majoritatea dintre noi suntem încă nevoiți să stăm în casă. Chiar dacă nu mai alergăm după indicii prin oraș, putem în schimb să vânăm online noi experiențe.    Știm că o escapadă online nu va fi niciodată la fel […]

Quarantine Hunt!

City Hunt îți prezintă Quarantine Hunt! Un traseu de apartament, ușor de adaptat la orice spațiu  Știm că universul nostru, al tuturor, a devenit mai mic zilele astea și că trebuie să încapă în doar câteva camere. Dar asta nu înseamnă că nu pot să încapă în ele și curiozitatea, joaca și pofta de a […]

Carnet de Șmecher de București COLAJ: Carnet de Șmecher | SURSA: Facebook

Carnet de Șmecher de București


Deși cuvântul șmecher este asociat de multe ori cu Bucureștiul, el își are originea într-un cuvânt săsesc, pocit apoi de olteni. Face referire la o persoană, expert chiar, ce nu poate fi păcălit, cu un gust rafinat în special în materie de vinuri.

Biserica lui Bucur Ciobanul

Probabil nu există alt monument în București care să aibă mai multă relevanță pentru originea orașului. Din fericire, Biserica lui Bucur Ciobanul nu doar că încă există, dar poate fi vizitată chiar și astăzi, iar ăsta este un imens privilegiu.

Calea Victoriei, calea visurilor mele.

La pas pe Calea Victoriei alături de domnul Aristotel Bunescu. Acest text te va ajuta să (re)descoperi unul din cele mai vechi și mai importante bulevarde din istoria României Moderne și a Bucureștiului, bucurându-te de imagini și de scurte povești despre evoluția lucrurilor în timp.

INCEARCA EXPERIENTA CYTYHUNT: