
Cu toții, atunci când ne gândim la București, ne vine în minte probabil imaginea unui oraș aglomerat, cu clădiri șterse și străzi monotone. În realitate, lucrurile nu stau chiar așa, iar una dintre modalitățile prin care te poți convinge că Bucureștiul este un oraș care îți poate oferi și peisaje urbane uimitoare, străzi cochete, dar și clădiri cu o arhitectură interesantă este experiența CityHunt.

Conceptul CityHunt propune redescoperirea Bucureștiului dintr-o altă perspectivă, una plăcută, antrenantă și învăluită în mister. Asemănându-se foarte mult cu ideea de escape room, doar că are loc în aer liber, în oraș, CityHunt este un joc de echipă în care activitățile principale constau în găsirea diferitor indicii foto, rezolvarea unor task-uri amuzante sau ghicitori legate de personaje importante din cultura ori istoria României.

Jocul are în prezent șapte zone de desfășurare a vânătorii de comori, astfel că la fiecare ediție harta se schimbă prin rotație. Zonele în care poți să descoperi orașul sub o altă lumină sunt Romană-Universitate, Centrul Vechi, Calea Victoriei și Dorobanți-Aviatorilor, Cotroceni, Obor și Herăstrău.


Una dintre cele mai inedite experiențe CityHunt a avut loc în zona Centrul Vechi într-o zi în care norii s-au strâns pe cer și ploaia a început să stropească intens. Deși aveau hainele ude, toate echipele au rămas în concurs, bucurându-se de o senzație care aducea aminte de copilărie: joaca în ploaie.

Alături de echipa din care am făcut parte, am primit o hartă cu punctele cheie de pe traseu în care urma să găsim indicii, am rezolvat joculețul de gândire pentru a putea pleca în cursă, iar apoi m-am bucurat de ploaia caldă de vară și de oamenii faini cu care am făcut echipă. Rând pe rând am analizat indiciile de pe hartă și am descoperit obiectivele, am rezolvat provocări inedite și amuzante, iar pe parcursului jocului am avut și un check-point în care am fost nevoiți să îndeplinim o provocare de echipă.
Super fain mi s-a părut că CityHunt nu propune doar urmărirea unei hărți cu indicii, ci și activități care presupun socializarea, într-un mod plăcut și amuzant, cu cei din jur. Astfel pentru obținerea altor puncte bonus, am fost nevoiți să cerem ajutorul trecătorilor pe stradă ca să îndeplinim diferite task-uri, precum realizarea unei poze cu persoane necunoscute care au mustață, aducerea unui ou fiert la finish sau organizarea unui joc de fotbal cu persoane străine. Și pentru că afară ploua, a făcut din această experiență una și mai demnă de ținut minte, căci nu mereu ai ocazia să-ți aduci aminte de copilăria fără griji în care te jucai cu prietenii în stradă chiar dacă ploaia începea. Pot spune că ploaia a reprezentat un factor și mai motivant pentru a termina și câștiga întrecerea, deoarece adrenalina îți crește, iar senzația este una de pură libertate și evadare din stresul cotidian. Este o stare mai bine simțită decât descrisă.
Și să nu uit, toată distracția se termină tot cu distracție. La finalul concursului, toți participanții rămân la o bere sau un suc se fac multe poze și organizatorii ofera premii echipei care au strâns cele mai multe puncte.
Având o durată de desfășurare de 3-4 ore și fiind gândit în așa fel încât să poți parcurge traseul hărții de concurs pe jos, CityHunt te ajută să cunoști și să privești cu alți ochi orașul, fie că e soare ori că plouă, să te relaxezi într-o după-amiază fâcând puțină mișcare și să cunoști oameni noi cu care de ce nu, să rămâi prieten.