CityHunt pentru copii

Ne face plăcere să vă anunțăm că marcăm luna iunie, luna copiilor, cu un nou tip de experiență CityHunt prin care dorim să organizăm prima vânătoare de comori urbane dedicată și concepută special pentru cei mici. Primul evenimentul va avea loc sambătă, 16 iunie, în interiorul Parcului Herăstrău/Regele Mihai I.

Inițiativa noastră de a lansa un traseu pentru copii vine pe fondul unor experiențe foarte faine și reușite pe care le-am avut atunci când am organizat evenimente private pentru copii. Ultimul eveniment a avut loc în luna martie, cu ocazia zilei de naștere a lui Petru. Băiatul de 9 ani, împreună cu părinții acestuia, au ales să sărbătorească într-un mod special, printr-o vânătoare de comori urbane marca CityHunt, alături de prietenii lor.

Gașca de copii împreună cu câțiva părinți s-au bucurat timp de trei ore de traseul CityHunt din zona Centrului Vechi și s-au întrecut în cursa de identificare a indiciilor și rezolvare a provocărilor. Atât copiii, cât și părinții s-au distrat de minune căutând și identificând obiectivele de pe hartă, dar mai ales rezolvând diferite task-uri menite să stârnească amuzamentul, dar și munca în echipă.
Echipele mixte copii-adulți au trecut prin experiențe indeite. Au făcut poze cu animale, au avut grijă de un ou fragil pe toată durata jocului și s-au întrecut într-o cursă cu o portocală, fără a se folosi de mâini. La final, am acordat premii câștigătorilor și am făcut multe poze pentru a marca acest eveniment, în urma căruia am constat că CityHunt este o activitate la fel de îndrăgită și primită cu mult entuziasm și de către copii.

Așadar, pentru evenimentul din data de 1 iunie, am pregătit un șir de indicii misterioase și provocări distractive prin care cei mici să-și antreneze spiritul de observație și munca în echipă, dar totodată să se bucure de ziua lor într-un mod inedit. Dificultatea și lungimea traseului sunt potrivite pentru copiii cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani, iar participarea adulților alături de cei mici în echipe este opțională, întrucât am configurat traseul și zona de joc astfel încât să fie ferite de mașini sau alte pericole.

Concluzionând, putem spune că CityHunt nu reprezintă o modalitate ideală și distractivă de petrecere a timpului liber doar pentru adulți, ci și pentru copii, căci dorința de a rezolva mistere și de a duce la bun sfârșit o provocare poate fi trăită mult mai intens de către cei mici.

Astfel, începând cu 16 iunie, te așteptăm alături de copilul sau copiii tăi să ne bucurăm împreună de o vânătoare urbană plină de adrenalină și mister în parcul Herăstrău/Regele Mihai I.