REGISTERED PARTICIPANTS:
8

The maximum number of participants is 24.
The edition is confirmed only after the first 6 people are registered.

START AREA:

Herastrau Park (entry)

START HOUR:

18:00

to enrollment form

It only takes few minutes to start a new urban challenge.

OVERVIEW

Traseul CityHunt din zona Aviatorilor îți va oferi, ție și echipei tale, o provocare de tip discovery, în cadrul căreia te vei bucura să descoperi noi comori urbane.

Puzzle-ul urban și provocările pe care le-am pregăti pentru acest eveniment te vor purta pe frumoasele străzi ale cartierului în care majoritatea imobilelor, construite preponderent în perioada interbelică, sunt foarte bine conservate.

În timpul acestui treasure hunt foto echipele se vor distra hoinărind prin oraș, în ritm propriu, în căutarea obiectivelor. Traseul este presărat cu provocări și uneori competiții contra-cronometru desfășurate în punctele de întâlnire.

Toate echipele se reîntâlnesc apoi pentru premiere și sărbătorirea câștigătorilor, iar prima băutură este inclusă în costul evenimentului.

Întrebări frecvente cu răspunsuri complete despre evenimentele CityHunt sunt disponibile aici.

Info locație

Verdeața abundentă, casele frumoase și impozantul Monument al Eroilor Aerului fac din Aviatorilor o zonă deosebit de plăcută pentru promenadă.

Până la 1895, actualul cartier Aviatorilor se afla în afara Bucureștiului. Șoseaua Nouă, așa cum se numea Bulevardul Aviatorilor, avea rolul de conector între centrul orașului și drumurile naționale. Ulterior șoseaua a preluat numele de la Monumentul Eroilor Aerului (Statuia Aviatorilor) care omagiază și astăzi aviatorii romani căzuți în luptă, iar noul cartier a fost botezat la fel.

Maiestuoasa statuie de bronz care îl înfățișează pe temerarul om zburător se înalță măiestuos dominând vizual Bulevardul Aviatorilor, a fost inaugurată în 1935. Pe soculul acesteia se află numele celor 270 de aviatori căzuți în acțiune.

Până astăzi, alături de Cotroceni și Dorobani acest cartier a rămas printre putinele zone urbane înverzite și pitorești din București. Străzile sale păstrează un cadru aerisit cu imobile extrem de frumoase din punct de vedere arhitectural.

Obiective pe care le veți întâlni pe traseu

Majoritatea clădirilor din Bulevardul Aviatorilor au fost construite la sfârșitul veacului al XIX-lea și în prima parte a secolului XX.

  • Vila Filipescu-Brâncoveanu de pe Aleea Modrogan a fost construită de boierul Alexandru Filipescu, pe una dintre moșiile familiei. Acesta nu a apucat să se bucure de construcție pentru că a murit în 1916, cu puțin înainte de finalizarea lucrărilor.
  • O altă bijuterie arhitectonică este casa Manu-Auschnitt de pe Aleea Alexandru. Construcția, în stilul Ludovic al XIV-lea, a fost făcută după planurile arhitectului Grigore Cerchez, pentru juristul Ioan Manu și soția acestuia – Zeta Cantacuzino. Este o copie reușită a Palatului Biron din Paris, care adăposteşte astăzi muzeul Rodin.
  • La numerele 34-36 ale Bulevardului Aviatorilor se afla Institutul Național de Endocrinologie C.I. Parhon, o construcție veche ridicată pe locul unui sanatoriu ce a aparținut cândva Bisericii franceze Sacré-Cœur, aflată în vecinătate.
  • Clădirea Institutului Nicolae Iorga, inaugurat în 1939, a fost proiectată de arhitectul Petre Antonescu. Institutul se află sub patronajul Academiei Române și a fost înființat în 1937 de către Nicolae Iorga. Frescele ce decorează intrările sunt opera artistei Olga Greceanu. În anul 1976, în fața Institutului a fost amplasat bustul lui Nicolae Iorga, realizat de sculptorul Ion Irimescu.
to enrollment form

it only takes few minutes to start a new urban challenge

TESTIMONIALS
The best thing is that together with competitiveness and attempts to get as many points as possible, you have a chance to learn a lot of new about your team, about the city, about yourself… because such type of activities encourages discoveries. Both literally and figurative, and this is an exceptional feature, from my point of view.
The activities were various and interesting, we found out new things about our colleagues and we discovered new places in Bucharest and we paid more attention to the buildings that otherwise we ignored and also the surprises on the track were great
REGISTER FOR THE NEXT HUNT (21/09/2024)

The amount shown is final. Payment is made only online with the bank card, through the secure EuroPayment Services S.R.L. - ISO / IEC 27001: 2013 (Information Security Management System) certificate and SR EN ISO 9001: 2008 (Quality Management System).

We redirect 10% of the profit to city-related causes that matter most for our customers:

UNCERTAIN SCHEDULE?

If you want to participate, but you do not know exactly your schedule on that day, leave us an email and we will remind you a few days before.

    OTHER SCHEDULED HUNTS
    QUESTIONS?

    The easiest way to comunicate is by phone at
    (+40) 734-309-708 , but if there is no rush you can write us .