Centrul Vechi

Tip: discovery

06

Urmatorul eveniment:

06.11.2021

PARTICIPANȚI ÎNSCRIȘI:
2

Numarul maxim de participanti este de 35.
Editia este confirmata doar dupa ce se inscriu primele 10 persoane.

ZONA DE START:

Scările Băncii Naționale (str. Lipscani)

ORA START:

11:30

catre formular inscriere

Dureaza doar cateva minute sa dai start noii provocari urbane.

DESCRIERE

Esti pregatit pentru o provocare? Am transformat Centrul Vechi din Bucuresti intr-un mare puzzle.

Tu si echipa ta trebuie sa gasiti primii toate comorile ascunse in timp ce rezolvati, pentru puncte bonus, provocari distractive. Veti castiga doar daca veti fi rapizi, ageri la minte si veti lucra bine in echipa.

Ne intalnim in fata scarilor de la BNR (Banca Nationala Romana). Stabilim echipele iar inainte de a porni in aventura veti primii bucatele de puzzle, constand in indicii foto, indicatii de localizare si provocari. Traseul se incheie cu o binemeritata pauza de hidratare unde vom servi suc, apa sau chiar un pahar cu bere in timp ce adunam punctele si stabilim castigatorii. Echipele invingatoare vor fi recompensate pentru spiritul lor de observatie.

Inainte de a ajunge  cea mai recunoscuta zona pentru distractie din Bucuresti, Centrul Vechi era locul de intalnire al negustorilor din toata lumea (greci, albanezi, bulgari, austrieci, sârbi, evrei).

Inima centrului vechi, Strada Lipscani este atestata documentar inca din 1589 cu denumirea initiala “Ulita cea Mare”. Numele “Lipscani” se datoreaza negustorilor ce isi aduceau marfa de la Lipsca-Leipzig.  Cladirile de pe aceasta strada au fost construite in stilul neoclasic si neobaroc preponderent in secolul XIX.

Strada Selari isi are denumirea din comertul cu sei ce avea loc aici dar in acele vremuri, strada era renumita si pentru faptul ca acolo exista un bordel (de unde numele clubului “Bordello”) . Tot pe aceasta strada a aparut si legenda celei mai cunoscute curtezane, ce isi alegea barbatii dupa portofel. Zaraza s-a indragostit nebuneste si a ramas fidela cantaretului Cristian Vasile.

Strada Covaci era recunoscuta pentru bisnitarii ce vindeau ciocolata si tigari pe sub mana dar totodata aici a luat nastere legenda celebrului restaurant “La Iordache”. Se spune ca intr-o noapte, un carciumar a ramas fara mate de oaie pentru carnati si a pus amestecul de carne tocata si mirodenii direct pe gratar iar produsul a fost numit in gluma “mititel”.

O poveste cunoscuta este si cea a “Zidului lui Dracula” din beciul Curtii Vechi unde au fost gasite urme ale cazanelor lui Vlad Tepes ce se zvoneste ca bantuie acum Curtea Veche.

Strada Franceza, numita initial “Ulita Islicarilor” (caciuli de blana purtate de boieri) a fost prima strada canalizata si pavata cu piatra cubica.

Valea Regilor, denumita si pasajul Mecca-Villacrosse, a imprumutat numele unei cafenelei renumite din zona.

Acum poti achizitiona si Vouchere Cadou!

Fie ca e vorba despre o zi de nastere, despre o alta sarbatoare sau eveniment, voucher-ul CityHunt este cadoul potrivit pentru oameni activi si curiosi.

Il poti achizitiona si pentru tine deoarece daca esti chiar tu sarbatoritul/a si trebuie sa faci cinste, aproape ai rezolvat si problema aceasta, pentru ca la finalul evenimentului, prima bautura este din partea noastra.

cumpara voucher cadou

Achizitioneaza un voucher valabil la orice eveniment timp de 6 luni

TESTIMONIALE
Ceea ce e cel mai fain este ca te ia cu competitivitate si in toata incercarea asta de a acumula cat mai multe puncte, ajungi sa cunosti foarte multe despre oamenii din echipa, despre oras, despre tine... pentru ca un astfel de context favorizeaza descoperirea. Atat la propriu cat si la figurat, lucru care mi se pare exceptional.
Am făcut poze cu câinele unui trecător și am tăvălit o portocală pe jos ca mai apoi să realizăm că trebuie să o aruncăm la țintă folosind gura, dar cel mai frumos a fost că am petrecut timp alături de o echipă minunată.
ÎNSCRIE-TE LA URMĂTOAREA EDIȚIE (06/11/2021)

Suma afisata este finala. Plata se face doar online cu cardul, prin procesatorul securizat EuroPayment Services S.R.L. - certificat ISO/IEC 27001:2013 (Sistemului de Management al Securității Informației) și SR EN ISO 9001:2008 (Sistemului de Management al Calității).

Redirectioneaza 10% din taxa de participare catre una din urmatoarele cauze:

PROGRAM INCERT?

Daca iti doresti sa vii, dar nu stii exact ce program ai in ziua respectiva, lasa-ne un email si iti reamintim cu cateva zile inainte.

ALTE EDIȚII PROGRAMATE
AI ÎNTREBĂRI?

Cel mai usor rezolvam la telefon
(+40) 734-309-708, dar daca nu e graba ne poti scrie.

ALTE EDIȚII PROGRAMATE