PARTICIPANȚI ÎNSCRIȘI:
0

Numarul maxim de participanti este de 24.
Editia este confirmata doar dupa ce se inscriu primele 6 persoane.

ZONA DE START:

Scările Băncii Naționale (str. Lipscani)

ORA START:

10:30

catre formular inscriere

Dureaza doar cateva minute sa dai start noii provocari urbane.

DESCRIERE

Traseul CityHunt din zona Centrul Vechi îți va oferi ocazia de a descoperi comori urbane într-o locație pietonala, ferită de traficul din București. Jocul de tip discovery va pune la încercare rapiditatea și istețimea echipei.

Puzzle-ul urban și provocările pe care le-am pregăti pentru acest eveniment te vor purta pe străzile încărcate de istorie ale Centrului Vechi, care înainte de a ajunge cea mai cunoscută zona pentru distracție din București, era locul de intalnire al negustorilor din toata lumea (greci, albanezi, bulgari, austrieci, sârbi, evrei).

În timpul acestui treasure hunt foto echipele se vor distra hoinărind prin oraș, în ritm propriu, în căutarea obiectivelor. Traseul este presărat cu provocări și uneori competiții contra-cronometru desfășurate în punctele de întâlnire.

Toate echipele se reîntâlnesc apoi pentru premiere și sărbătorirea câștigătorilor, iar prima băutură este inclusă în costul evenimentului.

Întrebări frecvente cu răspunsuri complete despre evenimentele CityHunt sunt disponibile aici.

 

Info locație

Inima centrului vechi, Strada Lipscani este atestată documentar încă din 1589 cu denumirea inițială “Ulița cea Mare”. Numele “Lipscani” se datoreaza negustorilor ce își aduceau marfa de la Lipsca-Leipzig.  Cladirile de pe aceasta strada au fost construite în stilul neoclasic si neobaroc preponderent in secolul XIX.

Strada Selari își are denumirea din comerțul cu cei ce avea loc aici dar în acele vremuri, strada era renumită și pentru faptul ca acolo exista un bordel (de unde numele clubului “Bordello”) . Tot pe aceasta strada a apărut și legenda celei mai cunoscute curtezane, ce își alegea bărbați după portofel. Zaraza s-a îndrăgostit nebunește si a rămas fidelă cantaretului Cristian Vasile.

Strada Covaci era recunoscută pentru bisnitarii ce vindeau ciocolata și țigări pe sub mana dar totodată aici a luat naștere legenda celebrului restaurant “La Iordache”. Se spune ca într-o noapte, un carciumar a rămas fără mațe de oaie pentru carnati si a pus amestecul de carne tocata și mirodenii direct pe gratar iar produsul a fost numit in gluma “mititel”.

O poveste cunoscută este și cea a “Zidului lui Dracula” din beciul Curții Vechi unde au fost găsite urme ale cazanelor lui Vlad Tepes ce se zvonește ca bantuie acum Curtea Veche.

Strada Franceza, numita initial “Ulita Islicarilor” (caciuli de blana purtate de boieri) a fost prima strada canalizata și pavata cu piatra cubica.

 

Obiective pe care le veți întâlni pe traseu

În cadrul acestui eveniment distractiv veți descoperi numeroase monumente istorice printre care amintim: Biserica Stavropoleos, construită în stil brancovenesc; Biserica Sfântul Anton, cel mai vechi lăcaș de cult din București, construită cu peste 500 de ani în urmă; Valea Regilor, denumită și pasajul Macca-Villacrosse; Hanul lui Manuc, cu o istorie de peste 200 de ani.

cumpara voucher cadou

Achizitioneaza un voucher valabil la orice eveniment timp de 6 luni

TESTIMONIALE
Ceea ce e cel mai fain este ca te ia cu competitivitate si in toata incercarea asta de a acumula cat mai multe puncte, ajungi sa cunosti foarte multe despre oamenii din echipa, despre oras, despre tine... pentru ca un astfel de context favorizeaza descoperirea. Atat la propriu cat si la figurat, lucru care mi se pare exceptional.
Am făcut poze cu câinele unui trecător și am tăvălit o portocală pe jos ca mai apoi să realizăm că trebuie să o aruncăm la țintă folosind gura, dar cel mai frumos a fost că am petrecut timp alături de o echipă minunată.
ÎNSCRIE-TE LA URMĂTOAREA EDIȚIE (22/09/2024)

Suma afisata este finala. Plata se face doar online cu cardul, prin procesatorul securizat EuroPayment Services S.R.L. - certificat ISO/IEC 27001:2013 (Sistemului de Management al Securității Informației) și SR EN ISO 9001:2008 (Sistemului de Management al Calității).

Redirectioneaza 10% din taxa de participare catre una din urmatoarele cauze:

PROGRAM INCERT?

Daca iti doresti sa vii, dar nu stii exact ce program ai in ziua respectiva, lasa-ne un email si iti reamintim cu cateva zile inainte.

    ALTE EDIȚII PROGRAMATE
    AI ÎNTREBĂRI?

    Cel mai usor rezolvam la telefon
    (+40) 734-309-708, dar daca nu e graba ne poti scrie.