Cotroceni

Tip: discovery

24

Urmatorul eveniment:

24.10.2021

PARTICIPANȚI ÎNSCRIȘI:
1

Numarul maxim de participanti este de 35.
Editia este confirmata doar dupa ce se inscriu primele 10 persoane.

ZONA DE START:

Academia Militara

ORA START:

11:30

catre formular inscriere

Dureaza doar cateva minute sa dai start noii provocari urbane.

DESCRIERE

Esti pregatit pentru o provocare? Am transformat zona Cotroceni din Bucuresti intr-un mare puzzle.

Tu si echipa ta trebuie sa gasiti primii toate comorile ascunse in timp ce rezolvati, pentru puncte bonus, provocari distractive. Veti castiga doar daca veti fi rapizi, ageri la minte si veti lucra bine in echipa.

Ne intalnim in fata Academiei Militare. Stabilim echipele iar inainte de a porni in aventura veti primii bucatele de puzzle, constand in indicii foto, indicatii de localizare si provocari. Traseul se incheie cu o binemeritata pauza de hidratare unde vom servi suc, apa sau chiar un pahar cu bere in timp ce adunam punctele si stabilim castigatorii. Echipele invingatoare vor fi recompensate pentru spiritul lor de observatie.

 

Astazi o zona exclusivista a capitalei, Cotroceniul era in secolul al XVII-lea o padure intinsa pana la raul Dambovita. In 1678 proprietarul acestor pamanturi, Serban Cantacuzino, este urmarit si incearca sa isi salveze viata adapostindu-se in Padurea Cotrocenilor. Numele zonei vine de la expresia “a cotroci” ce inseamna “a cauta” deoarece padurea deasa era un loc de ascunzis al talharilor.

Cartierului Cotroceni ia nastere odata cu construirea Manastirii Cotroceni si a caselor domnesti de catre Serban Cantacuzino. Aceste case au fost folosite drept locuinte de vara de catre domnitori precum Carol I si Alexandru Ioan Cuza si odata cu construirea Palatului Cotroceni zona a inceput sa se dezvolte ca un cartier select ce a atras personalitati importante precum Carol Davila, Ion Barbu, Ion Minulescu sau Eugen Lovinescu si numerosi medici, artisti si profesori.

Descoperind stradutele cartierului vei simti atmosfera Bucurestiului de alta data, multe dintre locuinte fiind neschimbate desi se lupta cu trecerea timpului. Secretul Cotroceniului este faptul ca zona este protejata urbanistic, urmarindu-se astfel pastrarea omogenitatii si a diversitatii stilurilor arhitecturale ( arhitectura neo-romaneasca, neo-maura si modernista). 

 

Acum poti achizitiona si Vouchere Cadou!

Fie ca e vorba despre o zi de nastere, despre o alta sarbatoare sau eveniment, voucher-ul CityHunt este cadoul potrivit pentru oameni activi si curiosi.

Il poti achizitiona si pentru tine deoarece daca esti chiar tu sarbatoritul/a si trebuie sa faci cinste, aproape ai rezolvat si problema aceasta, pentru ca la finalul evenimentului, prima bautura este din partea noastra.

cumpara voucher cadou

Achizitioneaza un voucher valabil la orice eveniment timp de 6 luni

TESTIMONIALE
A fost o experienta foarte interesanta prin care am descoperit lucruri noi pe care nu le stiam despre bucuresti si faptul ca ne-am distrat toti patru pe cinste.
Am descoperit locuri/cladiri noi in Bucuresti, am facut miscare, am fost atenti la detaliile pe care in mod normal nu le vedeam. A fost o experienta placuta si de repetat.
ÎNSCRIE-TE LA URMĂTOAREA EDIȚIE (24/10/2021)

Suma afisata este finala. Plata se face doar online cu cardul, prin procesatorul securizat EuroPayment Services S.R.L. - certificat ISO/IEC 27001:2013 (Sistemului de Management al Securității Informației) și SR EN ISO 9001:2008 (Sistemului de Management al Calității).

Redirectioneaza 10% din taxa de participare catre una din urmatoarele cauze:

PROGRAM INCERT?

Daca iti doresti sa vii, dar nu stii exact ce program ai in ziua respectiva, lasa-ne un email si iti reamintim cu cateva zile inainte.

ALTE EDIȚII PROGRAMATE
AI ÎNTREBĂRI?

Cel mai usor rezolvam la telefon
(+40) 734-309-708, dar daca nu e graba ne poti scrie.

ALTE EDIȚII PROGRAMATE