Romana / Universitate

Tip: discovery

05

Urmatorul eveniment:

05.10.2022

PARTICIPANȚI ÎNSCRIȘI:
20

Numarul maxim de participanti este de 24.
Editia este confirmata doar dupa ce se inscriu primele 6 persoane.

ZONA DE START:

Ateneul Roman

ORA START:

17:30

catre formular inscriere

Dureaza doar cateva minute sa dai start noii provocari urbane.

DESCRIERE

Traseul din zona Romană-Universitate este o vanatoare de comori de tip discovery in cadrul careia veti gasi indicii foto ascunse și veți rezolva provocari distractive. 

Treasure Hunt-ul urban pregatit in aceste zone va fi un prilej pentru a descoperi cele mai emblematice intersecții ale Bucurestiului, Piața Universității și Piața Romană. Acestea sunt unite de Bulevardul Magheru și Bulevardul Nicolae Bălcescu ce au reprezentat în perioada interbelica unul dintre cele mai avangardiste și moderne bulevarde din Europa.

Veți hoinări prin oraș în ritm propriu, în căutarea obiectivelor, rezolvând în același timp provocări și uneori competiții contra-cronometru desfășurate la checkpoint.

La final ne reîntâlnim toți pentru a premia și sărbători câștigătorii în timp ce ne bucurăm de o băutură gratuită.

Întrebări frecvente cu răspunsuri complete despre evenimentele CityHunt sunt disponibile aici.

 

Info locație

Piața Romană a început sa se dezvolte cu mai mult de un secol în urmă, odată cu construirea Palatului Academiei Comerciale (Academia de Studii Economice) ce trebuia sa mai cuprinda încă un corp simetric (astfel se explica poziționarea renumitei bile în partea stanga). 

Stația de metrou din Piața Romană este cea mai controversată din București. Din ordinul Elenei Ceaușescu stația Piața Romană a fost eliminată de pe harta proiectanților dar totuși aceștia au construit-o în secret. Stația a fost gata în doar 3 luni dar pana s-a aprobat construcția metroul a circulat un an fără oprire între Universitate și Piața Victoriei.

Piata Universitatii reprezinta punctul zero al Capitalei, un nod rutier situat chiar în centrul orașului,  și este simbolul aparitiei democrației și a libertății în România. Pe locul unde acum exista Hotelul Intercontinental și Teatrul Național, se afla în trecut un circ în aer liber, restaurante si buticuri.

Aceste zone au avut de suferit la cutremurul din 1977 cand multe clădiri s-au prăbușit ori au fost avariate.

 

Obiective pe care le veți întâlni pe traseu

În aceste zone veți descoperi numeroase clădiri în stil neoclasic (Ateneul Roman, Universitatea București, Palatul Regal), art nouveau (Palatul Cantacuzino), baroc (Casa Miţa Biciclista).

Ateneul Roman, înscris pe lista Patrimoniului European, este construit prin cea mai celebra acțiune de fundraising “un leu pentru ateneu”.

Monumentul Renasterii, cu o inaltime de 25 metri, subliniază importanța revoluției din 1989 în istoria României.

Strada Arthur Verona, probabil cea mai colorata și instagramabila din București.

cumpara voucher cadou

Achizitioneaza un voucher valabil la orice eveniment timp de 6 luni

TESTIMONIALE
Ne-am simțit chiar ca într-un film cu Indiana Jones. A fost un mod cu adevărat inedit de a descoperi orașul.
Ceea ce e cel mai fain este ca te ia cu competitivitate si in toata incercarea asta de a acumula cat mai multe puncte, ajungi sa cunosti foarte multe despre oamenii din echipa, despre oras, despre tine... pentru ca un astfel de context favorizeaza descoperirea. Atat la propriu cat si la figurat, lucru care mi se pare exceptional.
ÎNSCRIE-TE LA URMĂTOAREA EDIȚIE (05/10/2022)

Suma afisata este finala. Plata se face doar online cu cardul, prin procesatorul securizat EuroPayment Services S.R.L. - certificat ISO/IEC 27001:2013 (Sistemului de Management al Securității Informației) și SR EN ISO 9001:2008 (Sistemului de Management al Calității).

Redirectioneaza 10% din taxa de participare catre una din urmatoarele cauze:

PROGRAM INCERT?

Daca iti doresti sa vii, dar nu stii exact ce program ai in ziua respectiva, lasa-ne un email si iti reamintim cu cateva zile inainte.

  ALTE EDIȚII PROGRAMATE
  AI ÎNTREBĂRI?

  Cel mai usor rezolvam la telefon
  (+40) 734-309-708, dar daca nu e graba ne poti scrie.

   ALTE EDIȚII PROGRAMATE