Teambuilding la vanatoare…de comori urbane

De fiecare data când ne gândim la ideea de teambuilding, probabil că tuturor ne vine în mintea imaginea unui grup de angajați trimiși de la firmă într-un fel de excursie în cadru natural, la munte ori la mare, unde angajații să se relaxeze și să ia parte la activități de grup în care să socializeze și să se cunoască mai bine. Toate acestea pentru ca relațiile de muncă și coeziunea dintre angajați să crească și implicit și performanțele firmelor să înregistreze un trend ascendent.

Scris de Hunt Maria
marți, 1 august 2017
Marime text:

Nimic mai adevărat, doar că din punctul nostru de vedere, ideea de teambuilding poate fi văzută și aplicată și dintr-o altă perspectivă. Cu alte cuvinte, din perspectiva unei vânători de comori în oraș implementată în cadrul conceptului CityHunt.

Ideea acestui concept propune redescoperirea Bucureștiului dintr-o altă perspectivă, una plăcută, antrenantă și învăluită în mister. Asemănându-se foarte mult cu ideea de escape room, doar că are loc în aer liber, în oraș, CityHunt este un joc de echipă în care activitățile principale sunt găsirea diferitor indicii în oraș, rezolvarea  unor task-uri  amuzante sau ghicitori legate de personaje importante din cultura sau istoria României.

Acest tip de eveniment este unul care se aplică foarte bine și în cazul firmelor care doresc să ofere angajaților un moment de relaxare și o oportunitate de a întări atât relațiile personale, cât și pe cele profesionale dintre aceștia. Fiind vorba despre un joc care se bazează pe munca în echipă, CityHunt reprezintă una dintre alegerile potrivite în contextul în care se dorește reîntărirea relațiilor dintr-un grup de persoane.

În luna iulie, compania de telecomunicații Camusat a ales să-și premieze angajații veniți într-un schimb de experiență în București cu participarea la un eveniment CItyHunt. Evenimentul s-a desfășurat pe durata a 4-5 ore, numărul de persoane participante fiind de aproximativ 60 de persoane, împărțite în echipe de 5 oameni.

Zona de desfășurare aleasă pentru cei de la Camusat, fiind vorba de persoane străine, a fost zona Centrului Vechi, zonă cu o deosebită încărcătură istorică și o arhitectură admirabilă. Echipele Camusat au străbătut toată harta jocului, căutând comorile ascunse sub forma fotografiilor reprezentate în fiecare hartă. De asemenea, fiecare echipă a îndeplinit sarcini amuzante, dar care totodată,  stimulează munca și gândirea în echipă, cu alte cuvinte acțiuni vizate în orice teambuilding. Notabil este că pe toata durata evenimentului, echipele concurente au fost filmate și fotografiate pentru a rămâne cu amintiri de neuitat pe care să le ia cu ei la birou, astfel ca această activitate să le rămână o amintire vie la locul de muncă.

Un câștig în plus la această modalitate de teambuilding constă în faptul că participanții CityHunt au avut ocazia de a afla informații care țin de istoria și cultura Bucureștiului și de asemenea, de a admira clădirile boeme din Centrul Vechi care i-au plasat într-o atmosferă plăcută și relaxantă.

La finalul evenimentului, toți angajații Camusat s-au întâlnit la un restaurant-bar în Centru Vechi unde li s-a adus la cunoștință clasamentul punctelor adunate în joc și s-au simțit bine schimbând impresii despre această altfel de idee de teambuilding.

Concluzionând, putem spune că CityHunt este un tip de eveniment fezabil atât grupurilor de prieteni care vor să petreacă timp de calitate împreună, cât și echipelor de angajați din cadrul marilor companii care vor să-și întarească relațiile interpersonale, încrederea reciprocă, dar și randamentul muncii în echipă.

//