Palatul Marmorosch-Blank, din str. Doamnei nr. 2-4 a fost construit între anii 1915 şi 1923, după planurile arhitectului Petre Antonescu, în stil neoromânesc, cu influenţe bizantine şi gotice. Structura clădirii a fost realizată de inginerul Anghel Saligny, iar la interior se află mai multe picturi murale realizate de Cecilia Cuțescu-Storck.
Fondată în 1848, în contextul renașterii politice și naționale a țării, banca își avea sediul într-o căsuță amplasată în unul din cele mai vechi cartiere ale Bucureștiului. Fondatorii ei au fost Iacob Marmorosch, bancherul Loebel și Mauriciu Blank.
În anii 1920 Banca Marmorosch Blank ajunsese cea mai puternică bancă din România. Avea relații puternice de afaceri cu grupări bancare germane, austriece, franceze sau americane, deținea 25 de sucursale locale, avea sedii în Paris, Istanbul, Viena și New York și controla aproximativ 115 firme.
Declinul său a început la 7 ani după construcția clădirii principale, în contextul crizei economiei mondiale din 1930. Intrând inițial în incapacitate de plată, banca a ajuns curând în faliment. A depășit această perioadă cu ajutor din partea BNR și a supraviețuit, în ciuda vremurilor grele, până la 1984 (100 de ani de la înființate) – moment în care a fost naționalizată.
Tranformarea fostei bănci în hotel a presupus o investiţie de 42 milioane euro, iar lucrările au durat trei ani. Ne bucură acest eveniment, pentru că este atât din punctul nostru de vedere, al echipei CityHunt, cât și al diverșilor profesioniști, o restaurare extrem de reușită.
„Aici este tezaurul fostei bănci Marmorosch Blank, seiful unde erau casetele de valori, toată partea istorică a fost restaurată în detaliu, elemente mozaice, piatră, ceramică. Ușa originală a seifului a fost păstrată și restaurată și aici este acum unul dintre barurile hotelului. Peste tot vedeți cele peste 3.200 de casete de valori de alamă masivă, fiecare a fost restaurată și refuncționalizată cu cheie”, explică Eliza Yokina, arhitect.