PARTICIPANȚI ÎNSCRIȘI:
2

Numarul maxim de participanti este de 24.
Editia este confirmata doar dupa ce se inscriu primele 6 persoane.

ZONA DE START:

Parc Herastrau (Intrare - Metrou Aviatorilor)

ORA START:

17:00

catre formular inscriere

Dureaza doar cateva minute sa dai start noii provocari urbane.

DESCRIERE

Traseul CityHunt din zona Aviatorilor îți va oferi, ție și echipei tale, o provocare de tip discovery, în cadrul căreia te vei bucura să descoperi noi comori urbane.

Puzzle-ul urban și provocările pe care le-am pregăti pentru acest eveniment te vor purta pe frumoasele străzi ale cartierului în care majoritatea imobilelor, construite preponderent în perioada interbelică, sunt foarte bine conservate.

În timpul acestui treasure hunt foto echipele se vor distra hoinărind prin oraș, în ritm propriu, în căutarea obiectivelor. Traseul este presărat cu provocări și uneori competiții contra-cronometru desfășurate în punctele de întâlnire.

Toate echipele se reîntâlnesc apoi pentru premiere și sărbătorirea câștigătorilor, iar prima băutură este inclusă în costul evenimentului.

Întrebări frecvente cu răspunsuri complete despre evenimentele CityHunt sunt disponibile aici.

Info locație

Verdeața abundentă, casele frumoase și impozantul Monument al Eroilor Aerului fac din Aviatorilor o zonă deosebit de plăcută pentru promenadă.

Până la 1895, actualul cartier Aviatorilor se afla în afara Bucureștiului. Șoseaua Nouă, așa cum se numea Bulevardul Aviatorilor, avea rolul de conector între centrul orașului și drumurile naționale. Ulterior șoseaua a preluat numele de la Monumentul Eroilor Aerului (Statuia Aviatorilor) care omagiază și astăzi aviatorii romani căzuți în luptă, iar noul cartier a fost botezat la fel.

Maiestuoasa statuie de bronz care îl înfățișează pe temerarul om zburător se înalță măiestuos dominând vizual Bulevardul Aviatorilor, a fost inaugurată în 1935. Pe soculul acesteia se află numele celor 270 de aviatori căzuți în acțiune.

Până astăzi, alături de Cotroceni și Dorobani acest cartier a rămas printre putinele zone urbane înverzite și pitorești din București. Străzile sale păstrează un cadru aerisit cu imobile extrem de frumoase din punct de vedere arhitectural.

Obiective pe care le veți întâlni pe traseu

Majoritatea clădirilor din Bulevardul Aviatorilor au fost construite la sfârșitul veacului al XIX-lea și în prima parte a secolului XX.

  • Vila Filipescu-Brâncoveanu de pe Aleea Modrogan a fost construită de boierul Alexandru Filipescu, pe una dintre moșiile familiei. Acesta nu a apucat să se bucure de construcție pentru că a murit în 1916, cu puțin înainte de finalizarea lucrărilor.
  • O altă bijuterie arhitectonică este casa Manu-Auschnitt de pe Aleea Alexandru. Construcția, în stilul Ludovic al XIV-lea, a fost făcută după planurile arhitectului Grigore Cerchez, pentru juristul Ioan Manu și soția acestuia – Zeta Cantacuzino. Este o copie reușită a Palatului Biron din Paris, care adăposteşte astăzi muzeul Rodin.
  • La numerele 34-36 ale Bulevardului Aviatorilor se afla Institutul Național de Endocrinologie C.I. Parhon, o construcție veche ridicată pe locul unui sanatoriu ce a aparținut cândva Bisericii franceze Sacré-Cœur, aflată în vecinătate.
  • Clădirea Institutului Nicolae Iorga, inaugurat în 1939, a fost proiectată de arhitectul Petre Antonescu. Institutul se află sub patronajul Academiei Române și a fost înființat în 1937 de către Nicolae Iorga. Frescele ce decorează intrările sunt opera artistei Olga Greceanu. În anul 1976, în fața Institutului a fost amplasat bustul lui Nicolae Iorga, realizat de sculptorul Ion Irimescu.
cumpara voucher cadou

Achizitioneaza un voucher valabil la orice eveniment timp de 6 luni

TESTIMONIALE
Ceea ce e cel mai fain este ca te ia cu competitivitate si in toata incercarea asta de a acumula cat mai multe puncte, ajungi sa cunosti foarte multe despre oamenii din echipa, despre oras, despre tine... pentru ca un astfel de context favorizeaza descoperirea. Atat la propriu cat si la figurat, lucru care mi se pare exceptional.
Activitatile au fost diverse si interesante, am aflat lucruri noi despre colegii nostri, am descoperit locuri noi in Bucuresti si am fost mai atenti la cladirile pe care altfel le ignoram si surprizele de pe parcursul traseului au fost super.
ÎNSCRIE-TE LA URMĂTOAREA EDIȚIE (25/04/2025)

Suma afisata este finala. Plata se face doar online cu cardul, prin procesatorul securizat EuroPayment Services S.R.L. - certificat ISO/IEC 27001:2013 (Sistemului de Management al Securității Informației) și SR EN ISO 9001:2008 (Sistemului de Management al Calității).

Redirectioneaza 10% din taxa de participare catre una din urmatoarele cauze:

PROGRAM INCERT?

Daca iti doresti sa vii, dar nu stii exact ce program ai in ziua respectiva, lasa-ne un email si iti reamintim cu cateva zile inainte.

    ALTE EDIȚII PROGRAMATE
    AI ÎNTREBĂRI?

    Cel mai usor rezolvam la telefon
    (+40) 734-309-708, dar daca nu e graba ne poti scrie.